Ondertussen zijn we op het noordereiland aanbeland. En even een beetje informatie, er wonen hier veel meer mensen dan op het zuidereiland (hier namelijk 3 miljoen en op het zuidereiland maar 1 miljoen), het eiland is groter dan nederland en de grootste toeristische attractie is de vulkanische activiteit die op vele plaatsen zichtbaar is…. Je snapt wel, daar moeten wij zijn!!Zo gezegd, zo gedaan. Dus nadat wij hier weer een wagentje (dat van ellende nog net niet uit elkaar valt) op hadden gescharreld zijn we via de art-deco stad Napier naar Taupo gereden. Daar in de buurt heb je twee schitterende vulkanen liggen en die wilden we natuurlijk wel even aanschouwen! In de buurt van Taupo heb je ook de meest mooie wandeltochten (de Must-Do’s van NZ!) die over de randen van de vulkanen lopen… Schitterend! Huposakee, wij naar de plaatselijke VVV en kwamen met veel info buiten. Er waren tochten van 7 dagen tot en met tochten van 20 minuten… Je snapt het wel, die van 20 minuten was de onze! En we rijden wel een rondje om die vulkaan…… Haha. Hilarisch!Maar goed, helaas hadden we slecht weer (we hebben wel onze 20-minuten wandeling gedaan) waardoor we de vulkanen niet hebben kunnen zien. Ze waren totaal in de wolken bedekt. Tja, je kunt niet altijd geluk hebben… Dus zijn we vandaag maar doorgereden naar Roturua (het centrum van vulkanische activiteit) en hebben hier meteen onze spreekwoordelijke vulkanische doop gehad. We zijn namelijk naar het thermisch gebied Wai-o-tapu geweest, waar het echt schitterend was!Nadat we getuige waren geweest van een eruptie van de plaatselijke Lady Knox-geiser (wel 15 meter hoog!) hebben we onze wandelblamage weer goedgemaakt, want we hebben de grote wandeling van (jawel) 2 uur gedaan. De paden liepen langs verschillende ingezakte kraters, terrassen, geisers, zwavelgrotten, koude en kokende poelen van modder, water en stoomwolken! Door de vele mineralen in het water was het echt prachtig want kon je overal hele vreemde kleuren zien. Echt heel erg vet!

We liepen over hele sintelterrassen waar je telkens een soort van wakken aan trof, wat dan weer geisers of poeltjes waren. Ik moest me echt bedwingen, want ik had zo’n zin om effe dat water te voelen, een steentje te gooien om te horen of de grond wel of niet hol klinkt en net om dat hoekje te gaan kijken waar het pad helemaal niet liep! Het was zo interessant allemaal! En bij het zien van zo’n wak (champagnepoel genaamd) zag ik al beelden voor me van ons daar langs de kant rustig onze kleren uittrekken, flesje champagne en twee glaasjes uit de tas pakken, handdoekje over de schouder en voor het echte relaxe gevoel ook nog effe onze wangen en neus overduidelijk insmeren met zonnebrand. En dan…bubbelen maar! Heerlijk om dan de snoetjes van al die andere mensen te zien! Haha…

Helaas, ik heb me ingehouden, maar “wa treft”, we hebben een thermale spa (bubbelpad!!) in ons hostel! Tja, en wat is er beter dan, na twee dagen vol wandelingen (haha), de spieren eens goed te ontspannen in het heerlijke warme, bubbelende water…. Daar kan ik geen weerstand meer tegen bieden hoor. Tegen de tijd dat in Nederland de wekker gaat en de meeste mensen zich weer opmaken voor een zware laatste dag van de week, liggen wij heerlijk in onze eigen Champagnepoel! Proost!