Gereserveerd voor 2 nachten, gepland in ons hoofd eventueel misschien 3….maar na 8 nachten hebben we ons met pijn in ons hart los weten te rukken van een plek die we nooit meer gaan vergeten. Wat een ervaring rijker!

Na de eerste twee dagen kennis te hebben gemaakt met het geweldige koppel Ge en Gemma, onze mede-vrijwilligster Eva, de staf van Double Dutch, de meest schattige kindjes op de pre-school en de wilde, leergierige en mega enthousiaste kids op de buitenschoolse opvang besloten we al heel snel dat 2 dagen niet genoeg was. We bleven en wilden ons nuttig maken, want als iets duidelijk was, dan was het dat onze komst zeer op prijs werd gesteld en dat het project zowel het geld als alle hulp goed kon gebruiken. Handjes uit de mouwen dus!

DSC_7321We besloten te beginnen met het schilderen van de pre-school. Aangezien ze veel buiten zitten, (mede door de temperatuur en het gebrek aan ruimte binnen) en weinig spullen hebben om mee te werken, dachten we dat het slim was om muurschilderingen te maken die ze konden helpen bij het lesgeven. Zo gezegd, zo gedaan…. Dat betekende op zaterdag met Ge samen op pad om spullen te kopen, wat al een hele belevenis was! Op de locale manier shoppen…dat gaat gepaard met veel gebaren, veel koffie/chai en heeeel veel tijd! :) En gelukkig hebben wij daar geen gebrek aan!

We zoeken wat plaatjes van dieren van Dick Bruna op, halen spreekwoordelijk gezien wat timmermanspotloden van zolder en dan kan Yvonne beginnen met het schetsen van die dieren, terwijl Eva en Nicky alvast losgaan op een andere muur waar in mum van tijd palmbomen en de zon de muur gigantisch opvrolijken! Jaja, talentjes ontdekt hier! De dieren gaan ook goed, alhoewel soms wel uitgelegd moet worden aan de mensen hier dat de leeuw geen aap is… :roll:  Haha, kleinigheidje blijf je houden toch? Maar we hebben lol. We voelen ons uiterst nuttig, zien feitelijk de muur veranderen en aan het eind van de dag zijn we allemaal trots op het resultaat! Het is mooi geworden en leuk is het dat we een blijvende herinnering aan hebben gebracht van onze komst daar waar ze nog lang plezier van kunnen hebben.

DSC_7550 Maar goed, alles mooi en wel, maar de volgende dag staat er een picknick op het programma dus er moet voorbereid worden dus geen tijd voor geneuzel, aan het werk! We knippen vlinders om te kleuren, leggen slaapmatjes klaar, installeren de audio-apparatuur (nou ja, staan erbij als dit geinstalleerd wordt, ook een belangrijke taak! ;) ) en vullen vast wat waterballonnen waarna we om 23:30 uur eindelijk op bed ploffen en in no-time in diepe rust verkeren. Dat is maar goed ook, want die hebben we nodig voor de volgende dag….25 kindjes van 10:00 tot 16:00 over de vloer…. Aahhhh!!!! Als dat maar goed gaat!

DSC_7585 Keurig op tijd staan alle snoetjes ons met open ogen en grote glimlachen aan te kijken. De dag staat in het teken van klieren, knuffelen, poelieen in het meer, spelletjes doen (zoals zakdoekje leggen waarbij we allemaal even zoeken naar de tekst, tja om 1 of andere reden doen Nicky en ik dat samen niet zo vaak. Zal zijn omdat het een groepsspelletje is…toch?) en knutselen waarbij de lijm, papier en stickers ons om de oren vliegen. En na een uitgebreide lunch gaan de kids een tukkie doen. Hilarisch tafereel, wat we niet snel zullen vergeten. Lepeltje lepeltje worden alle kindjes op rieten matjes op de vloer in een soort cirkel gelegd, met de lerares in het midden, en ieder kindje dat het waagt om nog op te kijken krijgt een (kleine) pets met een stokje! Haha hoe effectief! Binnen 5 minuten liggen 25 kindjes tegen elkaar voor pampus…en wij ook!

Na de dut is er nog tijd voor smienken, waterbalonnen en liedjes en dan moeten ze weg. Er is een vrachtwagentje besteld en alle 25 kindjes en 10 volwassenen gaan achterin de vrachtwagen zitten en zo rijden ze al zwaaiend en gillend weg. Thank you!!!!!!!!! Bye Bye!!! We stralen door de vermoeidheid heen en als we samen nog een duik nemen in het meer en vergezeld worden door een kudde waterbuffels, dan is de ervaring wel compleet. Fantastisch!

DSC_8085 Zoals Gemma zegt, “prepare yourself for a daily Indian surprise”! Nou, zeg dat wel, die hebben we genoeg gehad de afgelopen tijd en we smullen ervan. Van het openen van de envelop tot het arriveren bij Double Dutch, het horen van Ge over BenG-projecten, het arriveren op de pre-school, het slaapritueel van de kindjes, het voederritueel, het wegrijden in een vrachtwagen, het op weg naar school terechtkomen in een festival, badderen met waterbuffels en als eindverrassing ook nog eens de uitnodiging voor het bijwonen van een Indiaase bruiloft!

Deze verrassingen zullen we nooit meer vergeten maar weten ook dat er verder in het land nog meer verrassingen staan te wachten, dus we besluiten weg te gaan. India, kom maar op, want vol goede moed met een torenhoog moraal gaan we weer op pad. Op naar een nieuwe “Daily Indian Suprise!”

Foto’s: Vrijwilligerswerk / Athoor