DSC_8226Na ons geweldige avontuur met die kleine kinders zijn we via het zuidelijkste puntje doorgereisd naar Varkala, een dorpje dat  gekenmerkt wordt door prachtige afgelegen baaien omringd door hoge kliffen waar roofvogels hun rondes vliegen al speurend naar een te versmaden visje…Naast prachtige baaien hebben ze er ook iets wat wij als ervaringsdeskundigen al snel herkennen als speelmogelijkheid…..”golven!” Whoehoe!!

Bikini/zwembroek aan, handdoekje mee en in de “kinder-stand” en gaan met die banaan. Met het baywatch-deuntje spelent in ons hoofd berijden we de golven,  trotseren wij al snel metershoge plonzen water, worden we gecentrifugeerd en op het zand gelanceerd en trakteren we de Indier regelmatig op een keurig wit kontje als ons broekje door het water weer eens afgezakt is. ;) Ophalen, checken of de rest nog op z’n plaats zin om nog genantere momenten te voorkomen en nog een keer!!!!!!!!

DSC_8216

Na een aantal keer helemaal getolt te zijn en natuurlijk mega stoer de golf ‘bereden’ te hebben voelt Nicky iets prikken in zijn broek. Mmmm apart! Hij denkt aan een afgebroken schelp of een stuk zee-egel maar weet het niet zeker dus we besluiten iets ondieper op onderzoek te gaan (ondiep genoeg om te kunnen kijken maar diep genoeg om niet weer die witte-kont-traktatie aan te bieden zeg maar…) Hupsakee, broekje half uit en wat schetst onze verbazing…? Hij heeft een vis gevangen, zeker een halve meter groot 8) ! Whahaha hilariteit alom! Nog nooit zoiets meegemaakt en we lachen er hartelijk om, voor we natuurlijk weer snel verder plonzen om geen tijd te verliezen. Jullie snappen het al, als kinders zo blij, en ‘s avonds na gezellige klets met medereizigers vroeg op 1 oor. Heerlijk…

Alles mooi en wel, maar overmorgen zijn we 10 jr samen en deze dag willen we graag doorbrengen in de backwaters van India, een soort tropisch giethoorn, waar je met een bootje heel romantisch al varende getuige kunt zijn van de vele kokospalmen, de visserij, de polders waar rijst geteeld wordt en vooral het leven dat hier al jaren hetzelfde is. Op naar Alleppey dus!

DSC_8362We veroorloven onszelf een luxe onderkomen op het mooiste plekje van de backwaters met vanaf onze veranda direct uitzicht over het meer waar vele riviertjes op uit komen. Ronduit prachtig! We eten in de stad iets en daarna vallen we onder de klamboo in slaap om morgen ons 10-jarig bestaan te kunnen vieren… Maar ja, zoals India, loopt dat iets anders dan gepland…

Om 01.00 uur wordt Nicky wakker (gefeliciteerd met mij! ;) ) en in plaats van gezellig te doen weet hij niet hoe snel hij bij de toilet moet komen… Tja, heerlijk die chicken curry, maar die kwam er dubbel en dwars uit! En niet in 1 keer in zijn geheel helaas, maar de halve nacht zijn we samen op en hij kan niks binnen houden. Om 5:30 uur besluit ik onze bootreis af te zeggen en vallen we 2 uur in slaap. Ppfff…wat een nacht. Gelukkig voelt hij zich daarna even iets beter, terwijl ik steeds wat moeilijker begin te kijken. Nee he…maar jawel, ook ik mag kort daarna nagenieten van die chicken curry van gisteren!

Tussen het kotsen door zijn we onze humor gelukkig nog niet vergeten en als we samen boven de pot hangen lachen we stiekem ook om deze tikkeltje absurde situatie. “Liefde is, samen kotsen boven dezelfde pot…” Whahaha.

De volgende dag voelen we ons beter en doen we alsnog een (iets verkorte) tocht over de backwaters en ondanks dat we nog wat gammel zijn genieten we van elkaar, van de uitzichten en van de ongelooflijke stilte en rust op dit prachtige plekje.

Backwaters Kerala

Daar zitten we dan, samen in een bootje, en als onze schipper dan zachtjes Michael Jackson opzet met het ongelooflijk zoetsappige liedje “Do you remember the time…” kunnen we er niks aan doen maar voelen we toch nog romantiek en lachen we nostalgisch naar elkaar.

10 jaar, veel ervaringen rijker en nog steeds (kotsend en wel) heel blij met elkaar!

Voor nog wat extra visueel genot kun je hier klikken!