Warning: file_exists() [function.file-exists]: open_basedir restriction in effect. File(/var/www/html/wordpress/wp-content/uploads/2006/09/evoluon - klein.voorbeeld.jpg) is not within the allowed path(s): (/home/onze/:/tmp:/var/tmp:/usr/local/lib/php/) in /home/onze/domains/onzereizen.nl/public_html/wordpress/wp-includes/post.php on line 3620

EvoluonWij zijn Nicky en Yvonne en wonen in het Brabantse land. Ons huisje (flatje) staat in het altijd pittoreske Eindhoven en daar werken wij beiden ook… Ons uitgaansleven speelt zich over het algemeen ook in Eindhoven af op het eeuwige lallende Stratumseind, in vrijwel altijd dezelfde kroeg, waar we al menig wijntje / biertje genuttigd hebben. En ook ons sociale leven speelt zich voor een groot deel af in het Eindhovense en voor een deel in de zogenoemde buitenwijken van deze wereldstad (de omliggende dorpen).

Je kunt je misschien een beetje voorstellen dat ons soms het gevoel bekruipt dat er meer moet zijn op deze wereld en dat wij die grote bol wel eens willen gaan ontdekken. Je horizon verbreden noemen ze dat ook wel…. Nou, dat gaan wij dus doen! De beslissing is gemaakt, wij gaan op wereldreis! In Oktober welteverstaan… 15 Oktober vliegen wij naar Londen, waar ons avontuur gaat beginnen. We vliegen als eerste naar Bangkok (Thailand), vanwaaruit we verder rond gaan trekken. Allereerst willen we een paar daagjes een hagelwit strandje aandoen, om ons op te laden voor alle culturele happeningen die ons te wachten staan in Angor Wat (Cambodja), voor het smaragdgroene water en het bovenaardse natuurschoon in Vietnam en de wildernis in Laos. Daarna trekken we via het noorden van Thailand naar het zuiden, om daar de grens met Maleisië over te steken. In Maleisië zullen we bezocht worden door twee vrienden van ons. Met hun gaan we gezellig samen het nieuwe jaar inluiden en een paar duikjes gaan maken. Verder zullen we erwaarschijnlijk doodgegooid worden met…….jawel, Karaoke!! Dat is waarschijnlijk de highlight van onze reis! We hebben er zin an!

Na Maleisië gaan we nog orang-oetans kijken op Sumatra (Indonesië), door naar Java, waarna we (ondertussen in Februari 2007) onze ouders zullen treffen op Bali! Pff, daar zal van mij uit wel een traantje worden gelaten. Heerlijk om ze weer te zien na zo’n lange tijd! Dan kunnen zij ons weer even verblijden met heerlijke verhalen over het thuisfront en natuurlijk met oude, vertrouwde smaakjes waar wij al 4 maanden niet van hebben kunnen proeven, bijvoorbeeld echte muntdropjes! Heerlijk… En onder het genot van een fruitshake bij zonsondergang zullen wij ze overladen met onze opgedane ervaringen.

Na hopelijk genoten te hebben van de oosterse gebruiken en lekkernijen, gaan we door naar een iets westerse cultuur. We gaan namelijk nog kangaroes spotten in Queensland Australie, we doorkruisen het Noordereiland van Nieuw Zeeland met al z’n vulkanische activiteit en verblijven nog een paar daagjes op de koraalwitte stranden van Fiji. Daarna steken we de grote oceaan over om vanaf Panama City helemaal door Costa Rica, Nicaracua, Honduras, Guatemala en Belize naar Cancun in Mexico te reizen. Want helaas zit dan onze trip er weer op en daar vliegt ons vliegtuigje ons weer terug naar het altijd pittoreske Eindhoven, waar ons normale leven weer zal beginnen…

Tegen die tijd hebben we waarschijnlijk wel even genoeg van iedere dag onze tas weer in pakken om verder te trekken. Misschien zijn we het verhaal van je horizon verbreden dan wel helemaal beu en kunnen we niet wachten tot we weer in dat ene kroegje, op het nog steeds lallende Stratumseind, ons simpele biertje/wijntje met mate(n) aan het nuttigen zijn… Maar dan weten wij wat de wereld nog meer te bieden heeft en hebben wij hier 9 maanden lang van mogen proeven! Wat we tegen die tijd doen, is vanuit onze hangmat in de tuin naar die brede horizon kijken, bedenken dat we het toch maar mooi geflikt hebben en onze droom waar hebben gemaakt! En dan gaan wij heerlijk nagenieten van alle onvergetelijke ervaringen die we hebben opgedaan…..!