december 2010


Zo…onze eerste update over onze ervaringen en ik weet even niet wat ik moet schrijven. Niet dat er niks te schrijven valt, allerminst zelfs, maar de vraag is meer waar ik moet beginnen. Ervaringen alom, indrukken vliegen ons om te oren en gevoelens schoten afgelopen dagen op en neer… India, een land van uitersten, de start is gemaakt!

Na een gezellige en intieme avond in Brussel te hebben doorgebracht met onze beide ouders, hebben ze ons woensdag in de holst van de nacht (7:00uur is geen tijd voor Fonne’s) naar Brussel-Airport gebracht. Daar beginnen de gevoelens al wat onrustig te worden. Enerzijds enthousiasme voor de reis, een beetje opstartproblemen voor Fonne en daarnaast natuurlijk de spanning van het achterlaten van onze oudjes waardoor de emoties wisselen…..en ja hoor, brullen maar! Wat een sissy ben ik toch! Haha, gelukkig meerderen met mij, en na de traantjes te hebben gedroogd en elkaar nog een kus te hebben gegeven was het zo ver, off we go!

Toch jammer dit uitzicht...In het vliegtuig zakken we wat in en zitten we een beetje voor ons uit te staren, niet wetende wat te verwachten bij aankomst, als we ons herinneren dat we een pakketje van Krul en Reneetje hebben gekregen met de uitdrukkelijke boodschap “pas openmaken in het vliegtuig”! Leuk! Dat wordt dus grabbelen en scheuren die inpakpapiertjes… Hilarisch! We nemen onze eigen mannetjes van de radio mee, namelijk Krul en Renee zelf, die voor allerlei momenten tijdens de reis een boodschap in hebben gesproken op een mp3-speler. Snel luisteren! “Ola Reneetje!” Hilarisch om haar stem te horen en wat een creatief idee. Wat een lol hierom zo saampjes in het vliegmachine… Zijn benieuwd wat ons te wachten staat.

Tja, en dan is het zo ver, we landen op Delhi en kijken elkaar aan en weten niet wat we moeten zeggen. Om eerlijk te zijn zijn we beiden wat bang. Bang voor wat ons te wachten staat, bang voor de overdonderende mensenmassa’s, voor de verwachtte viezigheid, voor de armoede, voor de stank, voor de bedelaars, voor de starende blikken en al die mensen die er op uit zijn om jou geld af te troggelen… Waarom wilden we dit ook alweer?!

Daar staan ze, de linke loetjes...Na onze tas te hebben gekregen kijken we door het glas de ontvangsruimte in, waar als het goed is iemand ons op staat te wachten met een bordje erop. We kijken stiekem vast om de hoek en zoals verwacht staat daar niet 1 mannetje met een bordje, maar wel 200 man met bordjes! We spreken af goed op elkaar te letten en gaan de deur door, verwachtend dat dan het gehassel gaat beginnen en dat de start van India zal zijn…

Mmmmm…geen geschreeuw, geen trekkende mensen, geen viezigheid, geen bedelaars, geen herrie en helaas ook geen bordje met onze naam erop. :roll:
We snappen het niet helemaal en zijn wat overdonderd. Niet doordat ons bordje er niet is, dat was te verwachten, maar de rest..?! Wat een rust! We vinden iemand die ons naar het hotel brengt en op onze hotelkamer kijken we elkaar verbaasd aan. “Is dit India?!” Nee, morgenvroeg gaat het vast beginnen…

De volgende ochtend/middag zijn we wat terughoudend om de straat op te gaan. Beetje hoop dat het echt rustiger dan verwacht zal zijn, maar tegelijkertijd wat bang dat het ontzettend tegen gaat vallen. Want rust en India in 1 zin samen is toch onmogelijk?? Daar gaat ie dan, door de deur en de straat op, verwachtend dat er een horde mensen op ons af zou stormen om ons een taxi aan te bieden. Maar nee, dat gebeurt niet. We kunnen zelfs rustig over straat lopen zonder continu gestoord te worden. Bij een winkeltje kijken zonder direct vanalles aangesmeerd te krijgen, en buiten dat zijn de mensen zelf ontzettend vriendelijk en rustig! Onze eerste ervaring met India is totaal anders dan verwacht, wat hadden wij een groot/chaotisch/beangstigend beeld in ons hoofd geschapen en wat valt het mee. Heerlijk!

Straat tafereelTja, begrijp me goed, het is wel degelijk chaotisch (de straat oversteken is een kunst want zo’n chaos is ongekend), ontzettend kleurrijk, veel verschillende geurtjes (zowel lekker als net ietsje minder…), het leven speelt zich af op straat, 4 mensen op een brommer is normaal, tijdens het rijden wordt de claxon continu ingehouden overal, het aantal mensen op straat is gigantisch en starende blikken zijn de normaalste zaak van de wereld. Op en top Azie! En niet bedreigend zoals wij het in ons hoofd wel gecreeerd hadden…

We zijn opgelucht, hebben al heerlijk gegeten, trekken onze spreekwoordelijke reizigersjas beetje bij beetje verder aan maar kijken nog wel door een huiverige bril. Eten op straat durven we nog niet, de trein morgen pakken naar Jaipur voelt nog als een echte uitdaging want dat kennen we hier nog niet en als mensen ons iets vragen reageren we nog wat argwanend. Niet door de feiten maar door wat we verwachten…

We hebben Delhi al rondgestruind, zijn blij geweest, afgezet, hebben erom gelachen, zijn nieuwe ervaringen ingedoken, hebben door de viezigheid gelopen, hebben prachtige gebouwen gezien en genoten van de prachtige mensen met intens gekleurde kleding en hebben ook uitgeput op bed gelegen van de energie die het ons nog kost.

India, nu al een interessante wereld, zowel in ons hoofd als in de werkelijkheid en komende tijd zijn we heel benieuwd hoe onze ervaringen het beeld in ons hoofd om gaan vormen en welke avonturen ons hier te wachten staan. Heel stiekem zeggen we al, India valt best mee!

Voor de liefhebbers zijn hier de eerste foto’s al te vinden! Ennuh, Elvis is ook al van de partij…


India & Nepal, here we come!

Het is weer zo ver, de spullen worden weer ingepakt en de reisplannen zijn weer gemaakt. Kleding en boeken aangeschaft en aangezien onze bestemming niet bepaald bekend staat om zijn hygiëne hebben we de Norrit ook alweer ingeslagen! ;)

Naast ontzettend veel zin nemen we ook iets anders mee, namelijk een “geheime missie”! In plaats van elkaar sinterklaascadeaus te geven, heeft de familie van Nicky bedacht dat we voor het bedrag wat we anders uit hadden gegeven aan cadeaus een opdracht/geheime missie uit moeten voeren.

Zij zijn op zoek gegaan naar een goed doel in India en ze hebben hier contact mee gelegd. Tijdens onze reis zullen wij (op een voor ons nu nog onbekende manier) naar dit doel toe worden geleid. De afspraak is gemaakt dat we bij dit project 1 dag mee zullen gaan werken. Ook zullen wij een column schrijven over onze belevenissen die zij dan kunnen publiceren en met onze komst zullen wij natuurlijk het verzamelde geld overhandigen…

Wij vinden dit echt een fantastisch initiatief en we willen hier graag nog meer geld voor inzamelen. Vind jij dit ook leuk en wil jij ons helpen?

Hiervoor hebben we “Project Unknown”, met in de hoofdrol onze eigen Elvis, bedacht:

Project Unknown

  • Verzin voor Elvis een (uit te voeren) opdracht tijdens onze reis waar je een bedrag tegenover zet. Bijvoorbeeld, fotografeer Elvis bij de Taj Mahal, laat Elvis een hostel uit je wilde hippiejaren opzoeken of stuur een ansichtkaart vanuit een bepaalde plaats die enigszins op de route ligt. Als bewijs leggen wij Elvis bij de opdracht vast op de gevoelige plaat.

Deze opdrachten mag je op onze site zetten onder het kopje: Project Unknown en het geld kun je overmaken op onze rekening. Wij reageren zo snel we de opdracht hebben ontvangen met een tijdschatting over wanneer het klusje geklaard zal zijn, daarna komt de foto snel jouw kant op en kun jij de tegenprestatie overmaken op onze rekening, ASN-Bank 70.77.32.158 tnv Yvonne Wagenaar onder vermelding van “Project Unknown”!

(Wil je meer weten over het goede doel, neem dan even met ons contact op. Dan brengen wij je in contact met Gerly. Zij kan je meer info over het goede doel geven)

Dus onze vraag aan jou;

Geef Elvis een “opdracht” en help hiermee een project in India die ons geld hard nodig heeft!

Overzicht Sponsor Opdrachten

Opdracht
Sponsor
Bedrag
Resultaat
Wij betalen voor de hoogst gehaalde hoogte in meters, de hoogtemeters x € 0,01.Spelregels:

- Zelf op de plek rond lopen.

- Duidelijke foto van jullie met de mascotte Elvis.

Agnes & Louis € 0,01 / m Check!
Foto van Yvonne met 6 armen , waarvan 4 van Indiase dames
Bart € 25,- Check!
Fotografeer Elvis, samen met zijn vriend Boeddha, op een olifant met op de achtergrond Nicky & Yvonne
De Boei – Contact
€ Donation – unknown Check!
Stuur een ansichtkaart uit een Indiase stad met onze namen er op.
Martien de Vocht € 50,- Check!
Voor ieder uur van de lange treinreis
van noord naar zuid India, € 2,-.
Peter & Ans
€ 100,- Check!
Voor de aanvulling van de postzegelverzameling, krijgen jullie voor iedere postzegel € 2,- (max € 50,-) Ans & Toon € 2,- / postzegel
Check!
Een foto van Elvis op de grens van Nepal met India. Ellemarie € 25,- Check!
Een foto van een Elvis bij een huis met buitenlandse werknemers. Jenny € 25,- Check!
Een foto van Elvis IN een cocktail, OP een strandbedje, ONDER een palmboom, AAN het strand. Wouter & Femke € 30,- Check!
Een foto van ons op een spijkerbed Judith & Patrick € 10,-
Een foto van Elvis bij de Jog Falls (de hoogste watervallen van India) Bas & Wendy € 25,- Check!
Een foto van Elvis bij een Indiaas of Nepalees Babytje Anne & Carlijn € 50,- Check!
Een foto van ons met Elvis op een ezeltje Agnes & Louis € 20,- Check!
25 foto’s met de tekst “Sef” op willekeurige locaties Bas & Lon € 1,- per foto Check!
T-shirtje voor Samuel, uitgekozen door Elvis Giselle € 25,- Check!
Foto van het zuidelijkste puntje van India Jonas & Mitchell € 25,- Check!
Foto van een prachtige zonsopkomst, en een zonsondergang! Maria van Boxtel € 25,- Check & Check!
Foto van Noot, badend in de Ganges, met Yvonne en Elvis er bij! Ralf & Ilona € 25,- Check!
Foto van een levende vis onderwater met Elvis, als dit niet lukt 25,- euro voor een dooie vis en 5,- euro bonus als dit een makreel betreft Bart, Margot, Krul & Renee € 50,- Check & Check
Een vingerhoedje uit India (Nepal hebben we net verlaten…) Bonusvergoeding voor een Foto van elvis bij de afbeelding op het vingerhoedje Ans & Toon max € 35,- Check!
25 foto’s van verschillende transportmiddelen Xander & Gerly € 25,- Check!
Ansichtkaart uit een grote Indiase stad Martien € 50,- Check!
Ansichtkaart uit een Indiase stad, naar het juiste adres… Jenny € 25,- Check!
Drie indiaase vrouwen in het rood-wit-blauw, met hun thumbs up!
Ellemarie € 25,- Check!
Geen opdracht voor Elvis, maar gewoon omdat Johannes het een geweldig initatief vond!
Johannes Zimm Rp 500,- Danke!
Elvis meets love?!! Elvis wil graag zijn stoere reis avonturen delen met een grooote liefde! Vind Elvis deze in India?!! Hans & Renneke
€ 25,- Check!
Een foto van Elvis in traditioneel Indiase kleren
Xander, Gerly, Agnes & Louis
€ 25,- Check!
Een foto van Elvis, Buddha, Yvonne en Nicky met een tulband voor een mooi paleis!
Elke & Kristy
€ 25,- Check!
Leer een stel indiase kindjes het liedje: “Alle eendjes zwemmen in het water..” en maak hier een opname van.
DAC Weert
Onbekend Check!
Foto van ons in romantische traditionele kledij met een sluier voor yvonne van 5 meter.
Dames van Timing
€ 35,- Check!
Fotografeer Elvis op een oude typemachine, laat zien welk merk het is en zoek ook een modern toetsenbord.
Ria van Son
€ 15,-

Weet jij ook een leuke opdracht en wil je het goede doel steunen, laat hieronder een berichtje achter waarin jouw opdracht en het sponsorbedrag in beschreven staan.icon_firefox - - Buurthuukske - Foto's - © 2003-2013 Nicky & Yvonne www.onzereizen.nl - icon_wordpress